Is ondernemen eenzaam?

Het wordt eigenlijk bijna niet besproken… Social staat vaak vol met alle mooie en inspirerende momenten van allerlei ondernemers.. Wat echt geweldig is en ik ben er zelf ook schuldig aan, want de toffe momenten zijn het leukst om te delen.

"Doe ik het wel allemaal wel goed genoeg?"

Het wordt eigenlijk bijna niet besproken… Social staat vaak vol met alle mooie en inspirerende momenten van allerlei ondernemers.. Wat echt geweldig is en ik ben er zelf ook schuldig aan, want de toffe momenten zijn het leukst om te delen.


Maar ondernemen is soms best eenzaam.. Juist tijdens de diepte, maar ook hoe gek het ook is tijdens de hoogtepunten. Een rollercoaster van emoties. Overweldigend is denk ik het juiste woord.


Het opgejaagde gevoel van jezelf werkdruk opleggen,100 dingen tegelijk willen doen en het aaaal-tijd maar druk hebben.


Het missen van die ene lieve collega, die net als een vriendin voor je was… Even je verhaal doen en lekker ventileren en domme praktijk grapjes maken.


Vrienden die ineens niet meer begrijpen waar je doorheen gaat en dan langzaam los moeten laten. Of juist mensen die je het geluk niet gunnen en lelijk doen of net even die ene sneer geven.. Waardoor je je even vervelend voelt.


En dan nog het jezelf vergelijken met andere ondernemers. Doe ik het wel allemaal wel goed genoeg?


Natuurlijk zijn er ook een heleboel geweldige momenten en zou ik nooit meer voor een werkgever willen of kunnen werken. Omdat ik van mijn vrijheid hou.. Niemand anders zal mij het gevoel geven dat alles maar dan ook alles mogelijk is namelijk!


Ik moest aan dit alles denken toen ik deze super blije foto binnen had gekregen. Deze is gemaakt tijdens een samenwerking met twee geweldige mede-ondernemers. Het is zo tof en fijn om samen te werken in een heerlijke flow en het met elkaar kunt sparren en over dezelfde struggles hebben!


Een van de oplossingen voor eenzaamheid tijdens het ondernemen… Zoek jouw peers, collega’s, nieuwe vriendinnen….. Hoe je het ook maar wilt noemen en er kan zoveel moois uit bloeien. Je staat er echt niet alleen voor!


Herken je dit ook?

Vintage kleding & foto gemaakt door: www.vintessvintage.com